güzel söz

“Success usually comes to those who are too busy to be looking for it” -Henry David Thoreau

21 Mart 2010 Pazar

herkese benden bahar söylüyorum

Havaların ısınmasıyla birlikte,bu kez çok uzun süren kış mevsimini geride bırakıp bahara eriştik nihayet. Her mevsimin kendine has güzelliği olsa da,baharın ayrı bir yeri var gerçekten de.. çünkü önümüzde koskoca bir yaz var bizi bekleyen. Baharın en sevdiğim tarafı bu galiba, arkasından yazın gelecek olması..Ağustos ayı yaz'a ait bir ay olmasına rağmen, yaz'ın bitişini habercisidir bir yandan da..o yüzden pek coşkulu bir ay değil. Baharın gelmesiyle sadece çiçekler,ağaçlar yeşermiyor galiba..insanların umutları da yeşeriyor ki,etrafta daha neşeli insanlar çoğunlukla göze çarpmaya başlıyor. "bu kış ta efkarlıyım,bahara Allah kerim". Sertab'ın bir şarkısında geçen bu sözde olduğu gibi, kötü giden şeylerin düzeleceğine dair umut ta veriyor bahar mevsimi insanlara herhalde. Eskiden,yani çocukluk dönemlerimizde,baharın gelmesiyle etrafta uçuşmaya başlayan uçurtmaların sayısındaki artış hemen göze çarpardı. Şu dönemde de öyle gördüğüm kadarıyla. Boş araziler,oradan oraya koşuşturan ellerinde çeşitli uçurtmalarla eğlenen çocuklarla dolu(uçurtmayı vurmasınlar!). Baharın güzelliklerinden herkesin doyasıya sebeplenmesini dilerim.Çünkü etrafta neşeli insanlar görmek tetikleyici etki yapıyor galiba,herkese sirayet ediyor ve insanlara belirgin bir şekilde moral aşılıyor.
Başlıkta yazan sözlerdeki güzel temenniyle yazıma son vermek isterim. Bu söz Kaan Sezyum'a ait. Twitterdaki sayfasında güzel de bir bahar fotosu ekleyerek yazmış bu sözü. Sanki arkadaşlarına bir içki ısmarlar gibi,çay söyler gibi...Herkese benden bahar söylüyorum!..

1 yorum:

  1. 2-3 sey var sana soylemek istedigim arkadasim :) sen suan benden cok uzaklardasin, sabuncubeline geldi mi servis bilmem :)

    ilkinden baslarsam;
    Kaan Sezyum kendini toparladi mii? Hayir ben yazdigi bir yazi ile dagildim, kendisi gercekte neler yasiyor kim bilir..

    ikincisi;
    haci ben agustosta evlendim. benim icin anlami cok buyuk tahmin edersin ki.. guzel bi ayimizdir Agustos bea :P Dusun ne guzel olur deniz Agustos sonunda,eylulde. bir tane dalga olmaz, sessiz dingin..Aksam ustleri usutur biraz,dalar gidersin yasanmisliklara.

    Son olarak;
    yasamin her anini senin icin guzellestirecek biriyle olman dilegimle :=) bu agustosta bul isalla :P

    YanıtlaSil